Palvelut

Palvelut

Ohessa lista apteekkimme palveluista.

Klikkaa auki ja lue tarkemmin

Lääkehoidon onnistuminen edellyttää riittäviä tietoja lääkkeestä ja sen oikeasta käytöstä. Farmaseuttinen henkilökuntamme auttaa ja neuvoo kaikissa lääkkeisiin ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Lääkkeesi voidaan tarvittaessa toimittaa kerta-annoksina ja lääkkeiden yhteensopivuus tarkistaa.

Reseptien uusiminen on mahdollista apteekkimme kautta. Halutessasi saat tekstiviestin, kun lääkäri on uusinut reseptin.

Lääkekorvauksia maksetaan kolmessa korvausluokassa 1.1.2016 alkaen:

  • Peruskorvaus on 40 % lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta (joissain lääkkeissä on rajoitettu peruskorvaus).
  • Alempi erityiskorvaus on 65 % lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta.
  • Ylempi erityiskorvaus on 100 % lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta 4,50 euron lääkekohtaisen omavastuun ylittävältä osalta.

Tarkemmat tiedot viitehintajärjestelmästä ja lääkkeiden hinnoista löydät osoitteesta: www.kela.fi/… »

Lääkekaapissa on hyvä olla parasetamolivalmiste kuume- ja kipulääkkeenä, sidetarpeita, perusvoidetta ja haavanpuhdistusainetta.

Parasetamolivalmisteita on saatavana mikstuurana, liuotettavina tabletteina, peräpuikkoina ja tavallisina tabletteina. Nykyään peräpuikkoja ei suositella käytettäväksi ensisijaisena vaihtoehtona, koska parasetamoli imeytyy niistä huonosti.

Kihomadot ovat tavallinen lapsien ongelma. Tähän vaivaan on apteekista saatavissa lääkkeitä, joilla hoidetaan koko perhe.

Hyvää tietoa lapsiperheille: Suomen Apteekkariliiton opas Lääketietoa lapsiperheille »

Lääkejätettä ovat kaikki käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai sellaiset lääkkeet, joiden käytön viranomainen, lääkkeen valmistaja tai myyntiluvan haltija on kieltänyt. Lääkejäte on aina ongelmajätettä, joka on hävitettävä oikeaoppisesti: 

https://www.fimea.fi/vaestolle/laakkeiden_oikea_kaytto/laakkeiden_havittaminen

Itsehoitolääkkeet sijaitsevat apteekkimme palveluvalinnassa, jolloin voit helposti vertailla eri lääkkeiden ominaisuuksia. Farmaseuttinen henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiin ja auttaa lääkehoidon onnistumisessa.

Lääkehoidon onnistumiseksi kannattaa varmistaa, että seuraavat perusasiat ovat aina selvillä:

  • Miten lääkkeeni vaikuttaa?
  • Milloin ja miten käytän lääkettäni?
  • Kuinka kauan käytän lääkettäni?
  • Onko lääkkeelläni yleisiä sivuvaikutuksia?
  • Keneen otan yhteyttä ongelmatilanteissa?

Kun tarvitset apua tavanomaisissa vaivoissasi, joita ovat esimerkiksi kivut, vatsavaivat, iho-ongelmat tai flunssa, voit hakea apua apteekistamme. Opastamme sinua oikeaan lopputulokseen ja ohjaamme sinua lääkkeen valinnassa. Neuvomme sinulle myös tarvittaessa lääkkeetöntä hoitoa tai ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle.

Meiltä saat mm.